Exit-poll Europarlamentare 2019 + Referendum şi rezultate finale

Ora 23.00:

Europarlamentare – 48,94%
Referendumul convocat de președintele Klaus Iohannis – 41,21%.

Atenție! Rezultatele la acest prim exit-poll nu includ datele din diaspora.

  • PSD: 25,7%
  • PNL: 25,7%
  • Alianța 2020 USR-PLUS: 23,9%
  • Pro România: 5,7%
  • UDMR: 5,4%
  • PMP: 5,2%
  • ALDE: 4,7%
  • Alții: 3,7%

Peste 7.000.000 de români au votat până la ora 18.00 atât în țară, cât și în străinătate.

Până la anunţarea următoarelor date exit-poll europarlamentare 2019, puteţi afla date în timp real despre prezenţa la vot. Biroul Electoral Central a dezvoltat un site în care sunt prezentate, pentru fiecare judeţ, dar şi la nivel naţional, prezenţa la urne. Site-ul poate fi accesat la prezenta.bec.ro.

Secțiile de vot se deschid duminică, pe 26 mai, la ora 7.00 și se închid la ora 21.00.

Unde poți vota pe teritoriul României

Trebuie să votați la secția la care sunteți arondați, în cazul în care sunteți în localitate. Un site util pentru cei care se află în ţară şi nu ştiu la ce secţie trebuie să voteze este cel dezvoltat de Registrul Electoral. Trebuie doar să completezi un formular simplu cu CNP-ul, numele de familie şi să pui un cod. Acest registru electoral online, al Autorităţii Electorale Permanente îţi dă nu doar secţia de votare şi adresa, ci şi o hartă. Secția de care aparțineți o găsiți pe site-ul registrulelectoral.ro.

Dacă sunteți plecați, puteți vota pe listele suplimentare, oriunde vă aflați. Dacă sunteţi în străinătate şi vreţi să aflaţi ce secţii de votare aveţi mai aproape din cele 441 deschise, puteţi accesa mai jos acest site al Ministerului Afacerilor Externe, unde găsiţi o hartă cu locurile în care se poate vota la europarlamentarele de duminică.

Unde poți vota în diaspora

În cazul cetățenilor din străinătate, lista secțiilor de vot este publicată pe site-ul Ministerului de Externe.

În străinătate puteți vota oriunde vă aflați în ziua alegerilor. Sunt organizate 441 de secții de vot.

Bine de știut: cei care nu se pot deplasa, pot cere urna mobilă acasă. Cererea scrisă trebuie făcută cel târziu cu o zi înainte de alegeri și trebuie însoțită de acte care să dovedească faptul că nu vă puteți deplasa.

Dacă nu ați votat încă sau sunteți indecis(ă), un site deosebit de interesant este Factual.ro, care prezintă declarațiile publice, recente și trecute, ale tuturor candidaților la alegerile europarlamentare și gradul de adevăr/falsitate al acestora.