Grupul francez de mărci de lux LVMH a anunțat duminica aceasta că va produce în fabricile sale de parfumuri și cosmetice din Franța geluri dezinfectante pe care le va dona spitalelor naționale, într-un efort pentru a combate extinderea coronavirusului.

Franța este una dintre cele mai afectate țări de pandemia COVID-19. În „Hexagon” s-au închis restaurantele, cafenelele și toate magazinele care nu sunt esențiale în încercarea de a combate virusul care a ucis peste 6.000 de oameni în întreaga lume. Produsul va fi livrat gratuit autorităților franceze pentru a fi distribuit celor care au nevoie de el.

Toate unitățile de producție de mărci de parfumuri și cosmetice din Franța vor fabrica, începând de luni, geluri dezinfectante în cantități mari„, a transmis grupul într-un comunicat de presă. Aceste geluri vor fi donate autorităților sanitare franceze, „de preferat” celor din Paris, adaugă comunicatul.

Dior Shop ParisPrin această inițiativă cetățenească, LVMH vrea să-și aducă contribuția în a răspunde riscului de penurie a acestor produse constatată în Franța și să permită unui număr cât mai mare de persoane să adopte obiceiuri bune pentru a se proteja de propagarea coronavirusului„, se mai spune în comunicat, care precizează și că inițiativa va fi menținută „cât timp va fi necesar„, în coordonare cu autoritățile sanitare.

LVMH deține mărcile Dior, Sephora, Fendi, Givenchy, BVLGARI și MORE, dacă vorbim de parfumuri și cosmetice. Alte branduri ale multinaționalei sunt Moet & Chandon, Hennessy și Louis Vuitton.

Totodată, ministrul sănătății, Oliver Veran a declarat duminica aceasta că 120 de oameni au murit până acum în Franța de coronavirus, față de 91 înregistrați în ziua precedentă, transmite Reuters. Veran a explicat la postul de televiziune France 2 că numărul cazurilor confirmate a crescut de la 4.449 sâmbătă, la 5.400 duminică.

Pe de altă parte, ministrul economiei, Bruno Le Maire, a apărut duminică în fața presei pentru a dezminți faptul că Franța riscă să rămână fără produse de bază și pentru a garanta aprovizionarea, relatează EFE.

Vreau să confirm că securitatea francezilor în ceea ce privește produsele alimentare și de primă necesitate este garantată și va continua să fie garantată în zilele și săptămânile ce vor urma„, a insistat el, în contextul în care, în prima zi după ce guvernul a ordonat închiderea tuturor centrelor comerciale neesențiale, la supermarketurile din țară s-au înregistrat cozi și o mare afluență de clienți.

Le Maire a dat asigurări că peste 90% din produse sunt disponibile și că nu există riscul unei penurii de mărfuri esențiale.

Este posibil ca într-un mare supermarket să găsiți doar o marcă sau două de paste, însă le veți găsi, nu există nicio penurie„, a insistat el și i-a invitat pe francezi să facă cumpărături așa cum fac de obicei, excluzând impunerea de măsuri de raționalizare dacă consumatorii se comportă în mod responsabil.