Huawei a expediat astăzi primul lot de 1 milion de smartphone-uri echipate cu noul său sistem de operare

Noile sisteme de operare Huawei sunt HongMeng OS / Ark OS

Ultimele săptămâni au fost marcate de problemele deja cunoscute pe care le întâmpină producătorul chinez de smartphone-uri Huawei, ce decurg din interdicția guvernului SUA de de a permite directorilor companiilor mari să folosească smartphone-uri Huawei din cauza unei presupuse lipse de securitate, probleme care, din păcate pentru compania chineză, au provocat în lanț tensiuni cu furnizori importanți precum gigantul Google, ARM și mulți alții de care Huawei depinde într-o mare măsură. Însă, potrivit celor mai recente rapoarte, Huawei a livrat deja 1 milion de smartphone-uri dotate cu noul său sistem de operare.

Huawei new OS smartphones
Huawei new OS smartphones

Una din problemele cu care se confruntă recent Huawei este interdicția de a mai putea folosi tehnologia Google și cel mai folosit sistem de operare mobil, Android. Soluția producătorului chinez a fost, desigur, să dezvolte propriul sistem de operare, numit HongMeng OS sau Ark OS.

Noul sistem de operare va fi implementat de acum înainte pe toate dispozitivele mobile Huawei și a fost finalizat într-un timp record, el fiind deja disponibil încă de la finele lunii mai, iar in primele zile ale lui iunie 2019 se află prezent deja în aproximativ un milion de dispozitive.

Comunicatele de presă recente anunță că sistemul de operare al Huawei este gata și producătorul chinez a început deja promovarea și va pregăti lansarea sistemului de operare HongMeng (botezat conform altor surse Ark), care este un OS propriu, cu care nu va mai depinde de sistemul de operare mobil Android, utilizat până de curând pentru smartphone-urile sale.

Practic, acest nou sistem de operare al gigantului chinez Huawei i-ar da independență absolută în industria sa și îi va permite să recâștige încrederea utilizatorilor în această privință.

În plus, conform platformei Huawei Central, compania ar fi trimis deja primul lot de 1 milion de smartphone-uri echipate cu acest sistem de operare nou pentru a efectua verificări și teste de compatibilitate cu aplicațiile Android, ceea ce reprezintă un punct cheie pentru a asigura succesul noului OS și menținerea poziției în piața de smartphone.

Astfel, sistemul de operare HongMeng va fi lansat oficial și prezentat cu toate caracteristicile la sfârșitul lunii septembrie, odată cu lansarea noului model Huawei Mate 30, care va fi dotat cu versiunea finală a sistemului de operare, 100% funcțională și – un aspect deosebit de important – perfect compatibilă cu aplicațiile Android.

Huawei însăși a promis de la început că noul său sistem de operare va primite rularea tuturor aplicațiilor disponibile pentru Android. Practic, este Huawei revine în forță cu soluții inovatoare, depășind problemele generate de evenimentele recente, menținându-și poziția între liderii mondiali din lumea smartphone-urilor.