Ești web developer? Iată 5 motive pentru care să începi să înveți și mobile development

Tehnologia evoluează într-un ritm amețitor, iar dacă activezi în domeniu e bine să anticipezi noile trenduri și să îți îmbunătățești abilitățile, astfel încât să rămâi competitiv pe piața muncii.

Odată cu creșterea numărului de telefoane smart la nivel mondial și a evoluției spectaculoase a cererii pentru aplicațiile mobile, tot mai mulți programatori specializați în web development încep să se întrebe dacă acum este momentul să își îndrepte atenția către mobile development. Un lucru este cert, viitorul e mobile, iar estimările arată că în viitor va exista o cerere crescută pentru specialiști care știu să dezvolte aplicații mobile.

Sugestia noastră nu este să renunți complet la web development, ci să iei serios în considerare dezvoltarea de noi abilități cum ar fi cele de mobile development.

Am identificat cel puțin cinci motive pentru care ar fi o decizie bună să înveți acum ce presupune să dezvolți aplicații mobile. Iată care sunt acestea:

Site-urile web pot fi personalizate de către client, aplicațiile mobile doar de către developer

În ultimii ani, odată cu apariția de platforme personalizabile precum (WordPress, Wix or Squarespace), mulți dintre cei care au nevoie de site-uri web preferă să folosească aceste instrumente decât să angajeze o firmă sau un web developer specializat. Acest lucru nu se întâmplă în cazul aplicațiilor mobile, pentru că nu există astfel de instrumente care să ofere soluții adecvate fiecărei cerințe de business. De aceea, dacă cineva își dorește să aibă o aplicație personalizată, aceasta trebuie construită și dezvoltată de un specialist.

Cererea de mobile developeri este în creștere

Deficitul de mobile developeri a crescut surprinzător în ultimii ani. Numărul destul de redus de specialiști este incapabil să susțină cererea care există pe piață în ceea ce privește aplicațiile mobile.

Haideți să facem o comparație între lipsa de personal în web development și cea din domeniul de mobile, din punct de vedere al unui business: dacă din echipa de web development lipsesc oameni, acest lucru va împiedica o companie să își mențină ritmul de dezvoltare, însă lipsa unor specialiști în mobile development presupune că respectiva companie nu poate oferi servicii de bază, ceea ce va duce pierderea clienților, în favoarea competitorilor.

Oamenii folosesc din ce în ce mai mult dispozitivele mobile

Oamenii sunt în mișcare mai mult decât oricând, de aceea, dispozitivele mobile au devenit indispensabile în viețile lor. Nu e de mirare că telefonul mobil este un instrument extrem de util și care le permite utilizatorilor să îl folosească pentru o mulțime de sarcini precum: trimiterea de e-mailuri, comandarea de mâncare, monitorizarea sănătății, calendar sau transferuri bancare.

Trend ecommerce shopping use online

Conform statisticilor, oamenii își fac tot mai mult cumpărături folosind aplicații mobile, interacționează cu branduri și navighează pe internet folosind dispozitivele mobile. De aceea, aplicațiile mobile sunt de viitor, iar singurul criteriu care va conta cu adevărat este utilitatea pe care o oferă consumatorilor.

Aplicațiile mobile sunt mai „smart” decât aplicațiile Web

Față de site-urile web, aplicațiile mobile pun la dispoziție o mulțime de caracteristici și funcționalități care pot fi dezvoltate. Telefoanele mobile integrează o mulțime de informații despre preferințele și comportamentele utilizatorilor, de aceea servicii precum locația, calendarul, contactele sau informațiile despre activitatea fizică și sănătate pot fi astfel folosite pentru a crea noi aplicații utile pentru utilizatori și care să răspundă cât mai bine nevoilor acestora.

Tocmai datorită acestui conținut personalizat pe care îl oferă aplicațiile mobile, cât și datorită faptului că permit utilizatorilor o interacțiune mai bună cu aceasta, marile companii investesc tot mai multe resurse pentru a dezvolta astfel de servicii.

Poți genera venituri considerabile prin publicarea aplicațiilor mobile contra cost

Când vine vorba despre site-uri web, nu poți impune un cost utilizatorului pentru accesarea site-ului, de aceea singura modalitate de a genera venit este prin publicitate pe site. Când vine vorba despre aplicații mobile, dacă ai creat o aplicație, aceasta poate fi pusă în store și poate fi descărcată contra cost sau poți să o pui la gratuit la dispoziție și să generezi venituri din publicitate. Cel mai important lucru de care orice dezvoltator de aplicații mobile trebuie să țină cont este utilitatea, originalitatea sau eficiența serviciului oferit. Aceste elemente vor determina un utilizator să o descarce și să o folosească.

În concluzie, tehnologia evoluează într-un ritm amețitor, iar dacă activezi în domeniu e bine să anticipezi noile trenduri și să îți îmbunătățești abilitățile, astfel încât să rămâi competitiv pe piața muncii.