După o jumătate de săptămână în care clienții Webfactor s-au dat de ceasul morții iar mii de site-uri nu au funcționat, în cursul nopții Webfactor a repus online pagina lor de Facebook și au publicat un anunț oficial în legătură cu disfuncționalitățile, asigurând utilizatorii că datele lor nu s-au pierdut și că blogurile, magazinele online și afacerile lor din mediul digital vor fi restaurate în scurt timp (cât de scurt, rămâne de văzut). Adică taman lucrul pe care trebuiau să-l facă încă de luni, și care ar fi rezolvat 90% din probleme.

Pe scurt,

Raspuns oficial Webfactor

Trecem peste faptul că dl. Horia Vasiliu fuge de responsabilitate ca dracul de tămâie, preferând să dea vina pe „publicitatea ciudată a unui domn Alexa”, lipsa apei calde și marile migraţii de la sfârşitul Antichităţii. Între timp, articolul de pe blogul lui zoso a devenit principalul loc de discuții despre problema Webfactor și a ajuns în timp record un veritabil forum cu sute de comentarii și răspunsuri. Așa am aflat că sunt mai bine de 20.000 de site-uri căzute, pentru care doar un procent infim din proprietari aveau backup actualizat. Sigur, cei mai mulți aveau cópii de siguranță, dar acestea erau stocate tot pe serverele Webfactor. În disperare de cauză, unii propuneau să facă o chetă, să îi achite datoriile și așa măcar să își recupereze datele și să se mute urgent la alt provider. Alții pretindeau că au fost cu hard-diskurile în buzunar la datacenter și au reușit să copieze fișierele. Puțin probabil să fie vreo urmă de adevăr în asta.

Din fericire, însă, Webfactor a revenit în cele din urmă cu un răspuns concret: datele nu s-au pierdut, serverele sunt în siguranță și vor fi repuse online în cursul zilei de 10.05.2018. Adică astăzi.